CBCT 3D opname gebit

CBCT | 3D opname gebit

Maxim Clinic beschikt over nieuwe en geavanceerde apparatuur, waaronder ook de CBCT scanner. CBCT staat voor Cone Beam Computer Tomografie. Deze techniek maakt 3D beelden van uw gebit en is een ideaal hulpmiddel die ingezet kan worden bij bijvoorbeeld het plaatsen van implantaten.

Meer informatie over onderwerpen met betrekking tot CBCT 3D opname gebit?

Maxim Clinic Verwijspraktijk 3D scan gebit

CBCT | Wanneer Gebruiken

De scan zorgt ervoor dat uw gebit nauwkeurig in beeld komt. Het maakt driedimensionale röntgenfoto’s. Hierdoor krijgt de tandarts duidelijkheid over de ligging van uw zenuwen, de positie van de kaak, eventuele ontstekingen, de hoeveelheid bot en beter inzicht in eventuele onbegrepen pijnklachten. De 3D scan is binnen enkele minuten gemaakt en het is geheel pijnloos.

CBCT | Extra voorbereiding

Bent u (mogelijk) zwanger? Neem dan voor het onderzoek contact met ons op. Bij voorkeur maken wij geen foto’s tijdens de zwangerschap. Verder verstoren metalen voorwerpen of sieraden het onderzoek. Hierdoor is belangrijk om vooraf uw metalen voorwerpen, zoals sieraden, haarspelden, piercings en kledingstukken met metaal te verwijderen.

CBCT 3D opname gebit

CBCT | Het onderzoek

Bij het maken van een CBCT-scan staat u rechtop en draait het scanapparaat om uw hoofd gedurende ongeveer 1 minuut. Hiervan voelt u niets en tijdens de opname hoort u muziek. Een assistente voert het onderzoek uit, waarna de behandelaar controleert of de beelden zijn gelukt. Het hele onderzoek duurt ongeveer 5 minuten.

Mocht u nog vragen hebben of wilt u extra informatie dan kunt u altijd contact met ons opnemen.