CEREC

CEREC | Kroon of facing

Door middel van kronen verbeteren we verzwakte, verkleurde of scheve tanden en/of kiezen. Als een kies verzwakt is door bijvoorbeeld een wortelkanaalbehandeling of breuk, is het raadzaam de kies of tand te beschermen door een (gedeeltelijke) kroon te laten plaatsen. Een kroon is een duurzame oplossing en een verstandige investering. Daarnaast worden facings en kronen ook geplaatst om de stand of kleur van tanden te corrigeren. Het CEREC systeem stelt ons in staat om in één behandeling een kroon, facing of brug te maken en bij u in het gebit te plaatsen.

CEREC | Verwijzing

Voor de Cerec behandeling is een verwijzing vereist. U kunt uw patiënt op de volgende manieren bij ons aanmelden:

  • Vul het formulier in op onze website ‘Verwijsformulier Tandartsen’.
  • Neem contact met ons op door het contactformulier in te vullen en wij nemen zo spoedig mogelijk met u contact op.
  • U kunt uw eigen verwijsbrief met eventuele foto’s mailen naar balie@maximclinic.nl
  • Neem telefonisch contact met ons op
  • Laat uw patiënt onze verwijskaart meenemen naar zijn of haar afspraak *u kunt ons altijd op een nieuwe verwijskaart verzoeken

 

Als patiënt kunt u ook uzelf aanmelden via ons patiënt aanmeldformulier of door contact met ons op te nemen.

Maxim Clinic vindt een goede samenwerking, met u als de verwijzer van groot belang. Hiervoor raden wij aan om contact met ons op te nemen over de desbetreffende patiënt, zodat wij tezamen de gewenste resultaten voor de patiënt kunnen behalen. Wij zullen regelmatig rapportages naar uw eigen praktijk sturen met nieuwe ontwikkelingen rondom uw patiënt.

Maxim Clinic Verwijspraktijk CADCAM

CEREC | Scannen en CAD/CAM design

Met onze moderne mondscanner worden de tanden of kies die de kroon of facing moet krijgen direct in de mond gescand. Hiervoor is geen happen of afdruk maken met een siliconenpasta meer nodig; wat bij het vervaardigen van een andere soort kroon nog wel gebeurt.

Deze scan wordt direct opgeslagen en onder de vaardige handen van de specialist verwerkt tot een design wat gebruikt wordt voor de CAD/CAM printer. De kroon wordt zo zeer nauwkeurig uitgeslepen en kan direct in de mond worden geplaatst. De tussenkomst van een extern tandtechnisch laboratorium is bij ons niet nodig. Hierdoor is de behandeling meer voorspelbaar, verloopt het proces sneller en wordt er aan nauwkeurigheid minder verloren.

CEREC | Sterke materialen

Wij maken voornamelijk volledig keramische kronen. Een kroon die uit een blok gefreesd wordt is wel twee keer sterker dan een traditioneel opgebakken kroon. Kronen zijn duurzaam en dus een goede investering voor de toekomst.

Maxim Clinic Verwijspraktijk Cerec

CEREC | De behandeling

De tandarts prepareert (slijpt) de tand of kies waarop de kroon geplaatst wordt om voldoende ruimte te creëren voor de kroon. Dit gebeurt zo nodig onder plaatselijke verdoving, zodat de behandeling pijnloos is. Met behulp van de CAD/CAM scanner maakt de tandarts een driedimensionale scan van de tand of kies waarop de kroon moet worden geplaatst. De scan is direct zichtbaar op de computer van de tandarts, waarna de kroon ontworpen en gemaakt wordt. Nadat de kroon gemaakt is plaatst de tandarts deze direct. Eventuele aanpassingen kunnen gelijk doorgevoerd worden, waardoor de behandelingen sneller bij het gewilde resultaat komen.

Maxim Clinic Verwijspraktijk Cerec systeem

CEREC | Duurzaamheid kronen

Wij maken voornamelijk volledig keramische kronen. Deze gaan gemiddeld tien tot vijftien jaar mee. Met een goede mondhygiëne voorkomt u beschadigingen en optimaliseert u de levensduur.

Maxim Clinic Verwijspraktijk Cerec kronen en facings

CEREC | Voorwaarden vergoeding

De kosten van kronen worden niet vanuit de basisverzekering vergoed, ook niet bij jongeren tot 18 jaar. Uitsluitend bij een aanvullende zorgverzekering maakt u aanspraak op een vergoeding. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van de polisvoorwaarden van uw verzekering, daarom adviseren we u altijd om uw zorgverzekeraar voorafgaand aan de behandeling te vragen of u recht heeft op een vergoeding. Bij vragen of voor meer informatie kunt u ook contact met ons opnemen.