Prothetiek

Prothetiek

Wanneer u enkele tanden of kiezen mist, kunnen wij voor u een gedeeltelijke (partiële) prothese (kunstgebit) maken ter vervanging van deze ontbrekende elementen. Bij Maxim Clinic werken wij met een tandprotheticus en tandtechnisch team met veel ervaring. Indien u één of meerdere elementen mist, kan de tandtechnicus u een uitneembare oplossing aanbieden.

 

Prothetiek | Frame of plaatje

Een frame en een plaatje zijn beide uitneembaar om schoongemaakt te kunnen worden en hebben zo hun eigen voordelen. Het verschil tussen de twee soorten zit in de uitvoering. Een plaatje is van kunststof en ligt op de kaak. Het frame heeft een metalen basis waarop de tanden/kiezen geplaatst zijn en waar haakjes (ankers) om de eigen kiezen voor het houvast zorgen. Een frame bestaat eveneens met precisie-verankering. De haakjes worden dan weggewerkt in kronen en met behulp van onzichtbare drukknopjes komt het frame nog beter te zitten. Het plaatje zit vaak iets losser, maar is ook een stuk voordeliger. Een voordeel van een frame is dat het minder schadelijk is voor de rest van de tanden en kiezen in vergelijking met een plaatje.

Prothetiek | Verwijzing

Voor prothetische tandheelkunde is een verwijzing vereist. U kunt uw patiënt op de volgende manieren bij ons aanmelden:

  • Vul het formulier in op onze website ‘Verwijsformulier Tandartsen’.
  • Neem contact met ons op door het contactformulier in te vullen en wij nemen zo spoedig mogelijk met u contact op.
  • U kunt uw eigen verwijsbrief met eventuele foto’s mailen naar balie@maximclinic.nl
  • Neem telefonisch contact met ons op
  • Laat uw patiënt onze verwijskaart meenemen naar zijn of haar afspraak *u kunt ons altijd op een nieuwe verwijskaart verzoeken

 

Als patiënt kunt u ook uzelf aanmelden via ons patiënt aanmeldformulier of door contact met ons op te nemen.

Maxim Clinic vindt een goede samenwerking, met u als de verwijzer van groot belang. Hiervoor raden wij aan om contact met ons op te nemen over de desbetreffende patiënt, zodat wij tezamen de gewenste resultaten voor de patiënt kunnen behalen. Wij zullen regelmatig rapportages naar uw eigen praktijk sturen met nieuwe ontwikkelingen rondom uw patiënt.

Prothetiek | Volledige Prothese

Een volledige prothese of een kunstgebit moet esthetisch goed en mooi gemaakt worden, maar het vastzitten is minstens zo belangrijk. Een prothese wordt gemaakt door de tandarts in samenwerking met een tandprotheticus.

Indien een gebit niet goed vastzit kan een klikprothese worden gemaakt. In de kaak worden dan enkele implantaten geplaatst waar uw gebit op vastklikt. Deze behandeling kan volledig uitgevoerd worden in onze praktijk. Dr. S. Emami is geregistreerd tandarts-implantoloog, gespecialiseerd in het plaatsen van deze implantaten.

Als u eigen gebit niet meer te behouden is, kan een zogenaamde prothese gemaakt worden. Nadat uw tanden getrokken zijn zal een rust periode volgen. Hierna zal de prothese gemaakt worden. Een andere mogelijkheid is de immediaat prothese. Hierbij worden de tanden getrokken en een prothese direct geplaatst. Na een rustperiode van 2-3 maanden waarin het gebit lichtelijk veranderd wordt de prothese bewerkt, waardoor deze de uiteindelijk perfecte vorm krijgt. U bent zo nooit tandeloos.

Prothetiek | Partiële Prothese

Naast de volledige prothese is er een partiële (gedeeltelijke) prothese mogelijk. Dit wordt toegepast wanneer u een aantal tanden of kiezen mist. Ook is het mogelijk om partiële immediaat prothesen te krijgen bij ons. Een partiële prothese zorgt ervoor dat u beter kunt spreken, kauwen en bijten. De partiële prothese dient als bescherming tegen slijtage en bederf en zorgt bovendien voor een esthetische verbetering van uw gebit. Tijdens een implantaatbehandeling kunt u ook tijdelijk een plaatje laten aanmaken zodat u functioneel en cosmetisch niet zonder een tand of kies bent in de ingroeitijd.

 

Prothetiek | Eerste Bezoek

Veelal voor uitgebreidere tandheelkundige behandelingen wordt een behandelplan opgesteld. Bij prothetiek dient het eerste bezoek voor het vaststellen van een diagnose en het opzetten van dit behandelplan. Om een succesvol behandelplan op te zetten dient er eerst grondig mondonderzoek uitgevoerd te worden. Dit gaat vaak in combinatie met röntgenfoto’s. De resultaten van het eerste bezoek worden overlegd met de verwijzende tandarts en besproken met de patiënt.

Prothetiek | Voorwaarden Vergoeding

Het eerste consult voor een volledige prothese is bij ons altijd gratis. Samen met u kijken wij graag naar wat de mogelijkheden zijn.

Vragen zoals ‘Wordt mijn kunstgebit vergoed?’ worden vaak gesteld. Dit is te gecompliceerd om online te beantwoorden. Het hangt namelijk af van verschillende aspecten, zoals het type kunstgebit. Over het algemeen wordt een kunstgebit voor tenminste 75% gedekt vanuit de basis zorgverzekering. Daarnaast kunnen de vergoeding per jaar en per zorgverzekeraar onderling verschillen. Het is belangrijk uw polis te controleren of de kosten worden vergoed. Voor eventuele vragen, meer informatie of een eerste consult kunt u altijd contact met ons opnemen.