Kindertandheelkunde

Met aandacht voor uw kind

Bij Maxim Clinic vinden wij dat elk kind recht heeft op een fijne ervaring bij de tandarts. Elk kind verdient ongeacht of hij of zij extreem angstig is of een beperking heeft de beste tandheelkundige zorg. Om deze reden vragen wij dus ook niet om een verwijzing bij kinderen. Bij Maxim Clinic zijn wij gespecialiseerd in het optimaal bedienen van alle typen kinderen en behandelen wij ze met hetzelfde respect als volwassenen. 

Maxim Clinic Verwijspraktijk Kindertandheelkunde

Kinderen die uitgebreide behandelingen nodig hebben, met veel gaatjes, (extreme) angst voor de tandarts hebben of kinderen met gedrags- of medische problematiek krijgen bij ons de tijd en aandacht die zij nodig hebben.

Onze kindertandartsen zijn ervaren in het behandelen van speciale kinderen.

Op deze pagina vind u meer informatie betreft:

Kindertandheelkunde | Behandelplan

De eerste afspraak bij de kindertandarts zal dienen om een duidelijke beeldvorming te krijgen van het kind. De tandarts wil hierbij graag van u weten wat uw kind heeft meegemaakt bij een vorige tandarts en/of mogelijk bij een andere medische omgeving. De tandarts krijgt hierdoor ook een beeld van het algemene gedrag van uw kind. Vervolgens stelt de tandarts aan de hand van uw verhaal en de medische conditie van het gebit een behandelplan op. Het behandelplan zorgt ervoor dat er duidelijke afspraken zijn voor de behandelingen en dat de gewenste resultaten/streefpunten voor het kind op zowel korte als lange termijn kunnen worden behaald.

Maxim Clinic Verwijspraktijk Kinderen

Wij streven naar het creëren van een prettige omgeving waarin een kind zich fijn voelt en wij het gewenste resultaat voorspoedig kunnen behalen. Wanneer een kind in een enkel geval toch onbehandelbaar blijft, adviseren wij een behandeling onder sedatie; denkend aan behandelingen met lachgas. Wij nemen uitgebreid alle informatie rondom de lachgas met u door, waarna u zelf kunt bepalen of u uw kind liever met behulp van lachgas wil laten behandelen.

Kinderentandheelkunde | Wensessies

Voor kinderen is het belangrijk dat ze stapsgewijs aan tandheelkundige behandelingen en de omgeving van een tandartspraktijk kunnen wennen door middel van wensessies. Vooral als het kind bang voor de tandarts is zijn de wensessies extra belangrijk. Vaak voelen jonge kinderen zich niet vertrouwd in een tandartspraktijk en blijken zij angstig te worden van alle rare/harde geluiden van het tandheelkundig apparatuur. Ook weten wij uit ervaring dat het bij tandheelkundige behandelingen bij kinderen draait om vertrouwen, die in het begin door de tandarts gewonnen moet worden. Wensessies helpen hier enorm bij. Een kind moet weten wat hij of zij kan verwachten. De tandarts zal hierdoor ook duidelijke afspraken maken met uw kind en zich aan deze afspraken houden. Door het toepassen van wensessies zal uw kind in de toekomst fijnere tandartsafspraken ervaren en zullen angstige gevoelens stap voor stap verdwijnen.

Maxim Clinic Verwijspraktijk Kindertandarts

Heeft u als ouder zelf angst voor de tandarts? Dan weet u dat dit erg vervelend kan zijn. Voorkom dus angst bij kinderen of zorg dat uw kind met angst voor de tandarts de beste hulp krijgt. Maxim Clinic is gespecialiseerd in het behandelen van kinderen met angst. Meer informatie over tandarts angst of tips? Bezoek dan deze webpagina.

Kindertandheelkunde | Poetslessen

Wist u dat wij op ook les geven in poetsen?  De lessen zijn bedoeld om uw kind op een leuke, spelende wijze te voorzien van een educatieve les in het tandenpoetsen. Uw kind leert hoe het beste gepoetst kan worden en welk eten en drinken slecht is voor hun tanden. Daarnaast leren de kinderen waarom het zo belangrijk is om het gebit goed schoon te houden. Na afloop van de les krijgen de kinderen een poetsdiploma mee naar huis en een goed gevulde goodiebag!

Kleine knipoog; ook de ouders leren hoe zij hun kind het beste kunnen bijstaan bij de mondverzorging. Ouders worden namelijk geadviseerd om gedurende de gehele basisschool het gebit na te poetsen of het gebit te controleren na het poetsen.

De poetslessen zijn voor alle kinderen volledig gedekt vanuit de zorgverzekering en zijn te volgen voor kinderen tot en met 12 jaar. Voor kinderen tussen 12 en 15 jaar maken wij speciale afspraken om deze kinderen op een individuele en meer gerichte manier goed te leren poetsen.

Benieuwd naar alle informatie met betrekking tot de poetslessen? Bekijk dan onze webpagina ‘poetslessen’.

Maxim Clinic Poetslessen voor kinderen

Kindertandheelkunde | Gratis naar de tandarts

Kinderen t/m 18 jaar kunnen gratis naar de tandarts. De kosten voor basis mondzorg worden namelijk vergoed vanuit de basisverzekering. Voor iedereen is het van belang om een goede mondgezondheid te hebben. De mondgezondheid staat namelijk in verband met de algehele gezondheid. Aangezien een goede mondgezondheid voor iedereen van belang is, is er een petitie gestart door Dokters van de Wereld om de tandarts voor iedereen weer in het basispakket te krijgen. Teken hier de petitie en help mee met een goede zorg voor iedereen!