Kaakfysiotherapie

Kaakfysiotherapie

Kaakfysiotherapie is een vorm van fysiotherapie die gericht is op het behandelen van klachten aan de kaak. Een ander woord hiervoor is orofaciale therapie. Vaak worden klachten aan de kaak veroorzaakt door overbelasting van de kaakspieren. Ook bepaalde klachten aan het hoofd of de hals kunnen middels kaakfysiotherapie verholpen worden.

Bij Maxim zijn ook therapeuten werkzaam die hierin gespecialiseerd zijn en u daarom een behandeling op maat kunnen geven.

Wij werken samen met Het fysiotherapiecentrum.

Kaakfysiotherapie | Verwijzing

Voor kaakfysiotherapie is een verwijzing vereist. U kunt uw patiënt op de volgende manieren bij ons aanmelden:

  • Vul het formulier in op onze website ‘Verwijsformulier Tandartsen’.
  • Neem contact met ons op door het contactformulier in te vullen en wij nemen zo spoedig mogelijk met u contact op.
  • U kunt uw eigen verwijsbrief met eventuele foto’s mailen naar balie@maximclinic.nl
  • Neem telefonisch contact met ons op
  • Laat uw patiënt onze verwijskaart meenemen naar zijn of haar afspraak *u kunt ons altijd op een nieuwe verwijskaart verzoeken

 

Als patiënt kunt u ook uzelf aanmelden via ons patiënt aanmeldformulier of door contact met ons op te nemen.

Maxim Clinic vindt een goede samenwerking, met u als de verwijzer van groot belang. Hiervoor raden wij aan om contact met ons op te nemen over de desbetreffende patiënt, zodat wij tezamen de gewenste resultaten voor de patiënt kunnen behalen. Wij zullen regelmatig rapportages naar uw eigen praktijk sturen met nieuwe ontwikkelingen rondom uw patiënt.

Kaakfysiotherapie | Waarvoor?

Veelal wordt u doorverwezen voor kaakfysiotherapie indien u klachten heeft aan de kaak, hoofd of hals. In de meeste gevallen worden kaakklachten veroorzaakt door overbelasting van de kauwspieren. Deze overbelasting is vaak het gevolg van onbewuste handelingen. Denk aan veelvuldig klemmen van de tanden op elkaar, knarsen met de tanden of persen met uw tong tegen de tanden. Maar ook nagelbijten, kauwgom eten, wangbijten, bijten op uw pen of lipbijten kunnen klachten veroorzaken. Daarnaast is het mogelijk dat kaakklachten of klachten aan het hoofd of hals worden veroorzaakt door stress. Heeft u kaakklachten en weet u van uzelf dat u één van de genoemde handelingen vaak doet zoals nagelbijten of knarsen? Dan kan kaakfysiotherapie de juiste behandeling voor u bieden.

Kaakfysiotherapie | Verloop van de behandeling

Een tandarts kan doorverwijzen naar de kaakfysiotherapeut als hij/zij dergelijke klachten vermoedt. Tijdens een ruim intake gesprek zorgt de therapeut ervoor dat hij gedetailleerd op de hoogte komt van uw klachten en uw medische geschiedenis en verzamelt relevante informatie rondom het aangedane gebied. Hij stelt samen met u een behandelplan op en zal de therapie gaan starten volgens dit plan.

Kaakfysiotherapie | Wordt de behandeling vergoed?

Kaakfysiotherapie wordt vanuit de aanvullende verzekering vaak voor een aantal behandelingen vergoed. Dit gaat niet van het tandheelkundig budget af, maar van het fysiotherapiebudget waar u met een aanvullende verzekering voor een groot deel vergoed bent.

Wilt u weten of u hiervoor verzekerd bent neem dan contact op met uw verzekering. Meer informatie over kaakfysiotherapie? Neem dan contact met ons op.