Implantologie

Implantologie

Een implantaat is soort van een kunstwortel en kan geplaatst worden ter vervanging van een tand of kies. Het implantaat groeit in korte tijd stevig vast in het kaakbot. Het dient als een sterke basis voor een kroon, brug of kunstgebit.  Het zorgt tevens voor dat het kaakbot niet verloren gaat, nadat op die plaats geen tand meer aanwezig is in de mond.

In sommige gevallen is eerst een aanvulling met kunstbot nodig, voordat een implantaat geplaatst kan worden. Dit is met behulp van kunstbot korreltjes die als het ware een brug vormen tussen uw eigen bot, zodat er een goede basis is voor het implantaat.

Bij Maxim Clinic wordt gewerkt met hoogwaardige implantaten. Uw eerste consult geeft en krijgt u alle informatie. De implantoloog bekijkt samen met u de mogelijkheden, waarbij rekening gehouden wordt met uw wensen. Graag denken wij met u mee wat voor u de best haalbare optie is.

Daarnaast benadrukken wij het belang van goede mondhygiëne bij personen die implantaten willen plaatsen. Implantaten zijn namelijk erg gevoelig voor bacteriën, waardoor de ziekte peri-implantitis kan ontstaan. Om dit te proberen te voorkomen geven wij vooraf uitgebreid voorlichting en instructie omtrent voeding en reinigingen.

Op deze webpagina vind u informatie betreft de volgende onderwerpen:

Verwijspraktijk implantologie

Implantologie | Verwijzing

Voor implantologie is een verwijzing vereist. U kunt uw patiënt op de volgende manieren bij ons aanmelden:

  • Vul het formulier in op onze website ‘Verwijsformulier Tandartsen’.
  • Neem contact met ons op door het contactformulier in te vullen en wij nemen zo spoedig mogelijk met u contact op.
  • U kunt uw eigen verwijsbrief met eventuele foto’s mailen naar balie@maximclinic.nl
  • Neem telefonisch contact met ons op
  • Laat uw patiënt onze verwijskaart meenemen naar zijn of haar afspraak *u kunt ons altijd op een nieuwe verwijskaart verzoeken

 

Als patiënt kunt u ook uzelf aanmelden via ons patiënt aanmeldformulier of door contact met ons op te nemen.

Maxim Clinic vindt een goede samenwerking met u als de verwijzer van groot belang. Hiervoor raden wij aan om contact met ons op te nemen over de desbetreffende patiënt, zodat wij tezamen de gewenste resultaten voor de patiënt kunnen behalen. Wij zullen regelmatig rapportages naar uw eigen praktijk sturen met nieuwe ontwikkelingen rondom uw patiënt.

Maxim Clinic Verwijspraktijk implantaat

Implantologie | Eerste bezoek

Veelal voor uitgebreidere tandheelkundige behandelingen wordt een behandelplan opgesteld. Bij implantologie dient het eerste bezoek voor het vaststellen van een diagnose en het opzetten van dit behandelplan. Om een succesvol behandelplan op te zetten dient eerst grondig mondonderzoek uitgevoerd te worden. Dit gaat vaak in combinatie met röntgenfoto’s. De resultaten van het eerste bezoek worden overlegd met de verwijzende tandarts en met u als patiënt, waarna rekening houdend met iedereen het behandelplan opgesteld wordt.

Implantologie | Klikgebit

Een klikgebit kan u weer het volle vertrouwen in uw gebit geven. Indien u een kunstgebit heeft en deze te weinig houvast heeft in de kaak, dan kunnen er vaak 2 of 4 implantaten geplaatst worden. Daarna wordt een volledige prothese gemaakt die vastklikt op de implantaten; een zogenaamd klikgebit. De implantaten worden bevestigd in uw kaakbot en geven hierdoor een goede houvast voor het klikgebit. Door de goede bevestiging beweegt het klikgebit niet tijdens momenten waarbij bijvoorbeeld wordt gepraat of gegeten.

Voor het behalen van een succesvol klikgebit is het eerste bezoek waarin het behandelplan wordt opgesteld van belang. Onze specialisten kijken naar aspecten als de kaakhoogte, kauwkracht, botkwaliteit en tandvlees om te bepalen hoeveel implantaten er vereist zijn voor een klikgebit in uw situatie.

Bij implantaten wordt onderscheid gemaakt tussen implantaten in de onderkaak en de bovenkaak. Implantaten in de onderkaak hebben veelal minder houvast. Dit komt omdat er minder contactoppervlak zit tussen het kunstgebit en de onderkaak. Daarnaast heeft u bij de onderkaak meer te maken met bewegingen van de tong en wangspieren. De bovenkaak hoeft daarentegen minder vaak een klikgebit, aangezien de bovenkaak van zichzelf al meer houvast bied.

Indien u een edentaat gebit heeft (tandeloos), kunt u bij ons een kosteloos consult krijgen voor een klikgebit. Meer informatie kunt u vinden op de webpagina ‘Prothetiek‘.

Verwijspraktijk klikgebit

Implantologie | Voorwaarden vergoeding

Er zijn voorwaarden verbonden aan de vergoeding van een klikgebit door zorgverzekeraars:

  • Uw kaak moet geheel tandeloos zijn.
  • Er is sprake van een ernstig geslonken kaak.
  • Een optimaal vervaardigde gewone prothese lost het probleem niet op.

 

Maak een afspraak met één van onze specialisten voor een uitgebreid consult en alle informatie. Ook kunt u altijd contact met ons opnemen voor eventuele vragen.